Džeka sa tri prsta u "The Mask of Zorro", Foto: Printscreen/Youtube

kakva tuga!

MEDIJI PRENOSE: Umro čuveni GLUMAC, TUGA

Okružen voljenima

Objavljeno: 10.07.2022. 09:19h

L.Q. Džons je preminuo, njegovu smrt je potvrdila porodica, koja kaže da je preminuo prirodnom smrću na Holivudskim brdima okružen voljenima... prenosi Varieti.

Džons je imao preko 160 glumačkih zasluga u svom imenu, a prvih nekoliko mu je stiglo 1955. godine – kada je glumio u filmovima inspirisanim vojnom, kao što su „An Annapolis Stori”, „Battle Cri” i „Target Zero”. Takođe se pojavio u nekoliko epizoda TV emisije „Cheienne“ sa zapadnjačkom tematikom.

Odatle, LKJ je bio na putu... glumeći u brojnim filmovima i TV serijama poput "Annie Oaklei", "Gunsight Ridge", "Operation Mad Ball", "Buchanan Rides Alone", "The Goli and the Dead ,“ „Jefferson Drum“, „Men of Annapolis“, „The Adventures of Rin Tin Tin“ i još mnogo toga.

Prebacujući se između rata i vesterna, Džons je ostao zauzet 60-ih godina. Neki od popularnijih naslova u kojima je bio ... "Lassie", "Klondike", "Laramie", "Perri Mason", "Route 66", "Vagon Train", "Ravhide", "The Virginian", "Gunsmoke " i "Velika dolina" ... samo da spomenemo neke.

Druge hit emisije u kojima je imao gostujuće uloge uključuju, "Havaii Five-O", "Charlie's Angels", "Ironside", "Kung Fu", "CHiPs", "Columbo", "Cannon", "The Runavais," " "Vojvode od Hazzarda" i mnogi drugi. Čak je glumio u "Neverovatnom Hulku", "Vokeru, Teksaškom rendžeru", "A-timu", "Odmetniku", "Žutoj ruži" i još mnogo toga tokom 80-ih/90-ih.

Takođe će verovatno ostati upamćen po svom radu na "The Vild Bunch", "Major Dundee", "Ride the High Countri" i "A Boi and His Dog" - od kojih je poslednji napisao i režirao.

Džons je takođe imao nezaboravnu scenu u "Kazinu" Martina Skorsezea. Iako je tip sigurno već stekao ime za sebe pre početka veka, milenijalci bi ga mogli prepoznati i zahvaljujući kultnom klasiku iz kasnih 90-ih.

Zaista, Džons igra legendarnog Džeka sa tri prsta u "The Mask of Zorro" -- gde je imao trenutak krađe scene u kojem je upucan i ubijen u vazduhu ... ovo nakon što je izbačen iz kolica rudnika i poleteo prema grupi loših momaka sa krampom.

(Espreso)