Pomfrit, Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

ništa lepše

NAPRAVITE POMFRIT BEZ KAPI ULJA: Tajna je u 1 SASTOJKU koji mu daje HRSKAVOST spolja i IZNUTRA (RECEPT)

Ovako pripremljen pomfrit peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni

Objavljeno: 07.07.2022. 21:57h

Pomfrit će biti hrskav kao da ste ga spremali u tiganju ili fritezi, ali je ovako daleko zdraviji.

Ukoliko ste ljubitelj pomfita, a ne želite da ga spremate u toni ulja, ovo je recept za vas. Moguće je spremiti pomfrit bez trunke ulja, ali je potrebno malo više vremena.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

krompir

belanca

začini po ukusu

papir za pečenje

Priprema

Krompir oljuštiti i iseći na što tanje štapiće. Ukoliko imate spravu za sečenje pomfrita, tim bolje, brže ćete ga iseći. Viljuškom umutite belanca koja možete posoliti ili u njih staviti začine po svom ukusu. Krompir prvo umočiti u belanca, a potom ređati na papir za pečenje.

Ovako pripremljen pomfrit peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.

(Espreso / Najžena)