KUVARICA OTKRILA GENIJALAN TRIK KAKO DA PODGREJETE ISPRŽENE KROMPIRIĆE: Caka je u 1 STVARI, a ovo IZBEGAVAJTE
Pomfrit, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

majstor

KUVARICA OTKRILA GENIJALAN TRIK KAKO DA PODGREJETE ISPRŽENE KROMPIRIĆE: Caka je u 1 STVARI, a ovo IZBEGAVAJTE

Ona napominje još i da za greanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu za koju je cilj da se rešite

Objavljeno:

I dok u namirnicama poput pice možemo da uživamo i sutradan, bilo da je volimo hladnu ili podgrejanu,'brzu hranu' poput prženih krompirića dan kasnije većina ljudi odmah baci, pretpostavljajući da se ni ne može grejati.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ipak, stručnjakinja za hranu kaže da postoji jedan trik s kojim možete spasite i ostatke prženih krompirića, a da se pri podgrejavanju krompir ne 'propadne'.

To se, kaže profesionalna kuvarica Magda Ganae, događa jer je krompir pun vlage koja iz njega izlazi kad se ponovno greje, posebno u mikrostalnoj gde se para i voda dodatno 'skupe'.

Krompirići
foto: Printscreen/Youtube/ Vinastar Channel

Kuvarica zato savetuje da ostatke prženih krompirića što pre ohladite, poklopite labavim poklopcem (jer potpuno poklapanje može uzrokovati rast bakterija) i stavite u hladnjak.

- Kada dođe veme za podgrevanje, osušite ih kuhinjskom krpom ili upotrebite so kako biste izvukli višak vlage; da budu suvi pre nego što ih krenete da podgrevate - rekla je, a to je najbolje napraviti u dubokom ulju friteze ili na tiganju ili na vrlo vrućem tiganju s malo ulja.

Kuhinja, Kuvanje, Šepe, Šerpa, Tiganj, Šporet
foto: Profimedia

- Samo ih redovno promešajte kako ne bi zagoreli - dodala je Ganae za Mirror.

Ona napominje još i da za greanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu za koju je cilj da se rešite.

(Espreso / Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.