Robert Prosinečki i Dragan Stojković Piksi, Foto: Printscreen/FSS

nastavlja se haos

ŠOKANTNE OPTUŽBE NA RAČUN ZVEZDINE LEGENDE: "Ucenjivao i u dogovoru sa kumom hteo da proda klub!"

Direktor Olimpije iz Ljubljane optužio Roberta Prosinečkog za "nečiste radnje"

Objavljeno: 03.07.2022. 17:32h > 17:36h

Posle samo tri meseca na klupi Olimpije, Robert Prosinečki je napustio klupu ekipe iz Ljubljane, ali taj odlazak je prilično buran.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde je istakao da ''nikad nije radio sa gorim lažovima i varalicama'' nego što je to bio slučaj u Olimpiji, a iz Ljubljane su mu odgovorili kako se nije pojavljivao na prepodnevnim treninzima, kako je ''pio, pušio i kartao se do 4 ujutru''.

Međutim, tu se Ljubljančani nisu zaustavili, pa se danas oglasio direktor Olimpije Igor Barišić koji je u razgovoru za zagrebački ''Index'' izneo niz novih, neverovatnih optužbi na račun Prosinečkog koje idu čak dotle da je slavni fudbaler navodno pokušavao sa svojim kumom ''da proda klub''?!

Robert Prosinečkifoto: EPA/Fehim Demir

- Dva dana pre kraja priprema ucenjivao je predsednika da neće voditi utakmicu protiv Šibenika ako ja ne odem. S njim su se grupisali sportski direktor, tim menadžer, šef ekonomata, naš PR... Predsednik je stao na moju stranu i rešio ih se.

Svi su potpisali papire protiv mene i ucenili predsednika kog sam ja doveo u Olimpiju da je spasi od bankrota. Uložili smo preko osam miliona evra i sanirali klub, a oni su hteli da se mi maknemo pa da oni sve vode.

Pregovarali su s investitorom iz Švajcarske, koji su želeli da kupe klub za dva miliona evra, a nama ništa nisu javili. Rudonja je potpisao ugovor kojim se obvezuje dati sve potrebne informacije o klubu toj firmi. Imam taj papir koji ću objaviti na konferenciji za medije. Budući da klub sad nema novca, oni su nas tako hteli stisnuti da dignemo ruke i uzmemo ta dva miliona - izjavio je Barišić.

Robert Prosinečkifoto: Beta/Haris Memija

On je izneo i navodne detalje oko transfera igrača i s tim u vezi pomenuo i Ognjena Mudrinskog koji je prošle sezone imao odličnu sezonu u Mariboru.

- Zajedno sa svojim kumom, našim sportskim direktorom Rudonjom, počele su kombinacije s agentima iz Zagreba, a kad smo saznali s kim sarađuju i šta rade, blokirali smo sve transfere. Jedan jedini agent, Dalibor Kvrgić iz agencije Love players, preporučio bi im svoje igrače, a to su igrači ispod proseka, od 29-30 godina, kojima su kod nas hteli da daju duplo veće plate nego što su imali u dosadašnjim klubovima.

Na primer, ucenjivali su nas da dovedemo Ognjena Mudrinskog. On je 31-godišnji napadač kojem su hteli da damo 200.000 evra na ruke za potpis, 46.000 provizije njegovom ocu i godišnju platu od 240.000 - tvrdi Barišić.

(Espreso/Index)