Paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

preukusno

NAPRAVITE PUNJENE PAPRIKE NA ZDRAVIJI NAČIN: Izbacite MESO i DODAJTE 1 POVRĆE, bolje NIKADA NISTE PROBALI (RECEPT)

Napunjenu papriku dozgo zatvoriti kolutovima paradajza

Objavljeno: 30.06.2022. 12:07h

Ove punjene paprike morate isprobati.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Paprike punjene karfiolom

Sastojci: 600 g karfiola, 7-8 paprika, so, biber, 2 jaja, 1 šargarepa, 1 paprika, 1 glavica crnog luka, 200 g kisele pavlake ili kačkavalja, kolutovi paradajza.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema: Na ulju ispržiti sitno iseckan luk, papriku i šargarepu. Karfiol obariti pa ga isitniti. Prženi luk i pavlaku dodati u karfiol. Dodati so i biber, pa sve dobro izmešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Papriku oprati, izvaditi seme, raseći je i puniti nadevom. Napunjenu papriku dozgo zatvoriti kolutovima paradajza. Izrendati preko paprika kačkavalj i malo pouljiti. Peći u rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.

(Espreso / Krstarica)