NJAMIII
OVAKO SE SPREMAJU PRAVE SRPSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovaj RECEPT sve DOMAĆICE MORAJU DA ZAPIŠU
Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire
Paprika je jedno od možda i najzastupljenijih vrsta povrća u našoj kuhinji. Osim što je veoma ukusna, lepo se uklapa sa većinom namirnica, odlična je za naš organizam i ima obilje zdravstvenih prednosti. Paprika je i zvezda u većini specijaliteta srpske kuhinje.
Priprema se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom. Telegraf vam donosi recept koji je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a dobiće jelo dostojno kraljevske trpeze.
Sastojci:
10 paprika po izboru (šilje, babure, zelene, crvene)
350 g mlevene junetine
1 paradajz
1 šargarepa
1 glavica crvenog luka
50 g pirinča
500 ml soka od paradajza
so
biber
ulje
Priprema:
Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.
Sve dobro rukama umesite.
Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.
U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.
Ušuškajte sud folijom ili pripadajućim poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku.
Posle 45 minuta uklonite foliju odnosno poklopac i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.
Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!