Foto: Printscreen/youtube/just.katebake

ODLIČAN ZA VRELE DANE!

SVEŽINOM ĆE OBORITI I KOMŠINICU SA NOGU: Brže od ovoga ne može, PRAVA MAJSTORICA (RECEPT)

Potrebno je svega nekoliko sastojaka i oko 40 minuta za pripremu!

Objavljeno: 29.06.2022. 10:07h

Potrebni sastojci:

Za koru:

  • 1/2 šolje mlevenog keksa
  • 3 kašike šećera
  • malo soli
  • 1/2 šolje (8 kašika) putera, otopljenog

Za fil:

  • 1 šolja limunovog soka
  • 400ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 8 žumanaca
  • 3 kašike narendane limunove korice

Priprema:

FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake
FOTO: Printscreen/youtube/just.katebake

Da napraviš fil, u činiji pomešaj limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko.

U drugoj posudi pomešaj žumanca i koricu limuna zajedno električnim mikserom dok smesa ne postane homogena, oko 6 minuta. Dodaj zaslađenu smesu kondenzovanog mleka u jaja, mešaj dok se ne sedini. Sipaj fil na koru od keksa.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 do 30 minuta ili dok se ivice ne stegnu, ali sredina još uvek lagano podrhtava. Ohladi oko 1 sat na pultu pre nego što staviš pitu u frižider da se ohladi.

(Espreso/Alo)