Umar Sadik, Foto: Profimedia

videćemo šta će biti

SVE VEĆE INTERESOVANJE ZA SADIKA: Almerija samo diže cenu, ovo će odogovarati i Partizanu!

Ali, kako rekosmo, Almerija odbija sve ponude koje su ispod 25.000.000 evra, a razlog je onaj o kojem se često pisalo - procenat od prodaje koji ide Partizanu

Objavljeno: 26.06.2022. 15:53h

Rukovodstvo Almerije ne namerava olako da se odrekne napadača Umara Sadika iako ponude svakodnevno pristižu.

Umar Sadik već neko vreme predstavlja zlatnu koku Almerije. Nisu uspeli da se plasiraju u Primeru, ali to umanjuje spekulacije o Nigerijcu i njegovoj ceni. Almerija je odavno poručila da će svako ko pokuca na njihova vrata morati da isplati barem 25.000.000 evropskih novčanica za visokog napadača.

Isti je slučaj i sa Viljarealom koji je pozvao i raspitao se, a govori se i o Benfiki nakon odlaska Darvina Nunjeza. Upravo je Nunjez iz Almerije stigao u redove portugalskog velikana i doneo im 100.000.000 evra u nedavnom transferu u Liverpul. Zašto tim za "Da Luža" ne bi još jednom okušao isti recept?

foto: Profimedia

Ali, kako rekosmo, Almerija odbija sve ponude koje su ispod 25.000.000 evra, a razlog je onaj o kojem se često pisalo - procenat od prodaje koji ide Partizanu. Poznato je da će crno-beli prihodovati čak 20 odsto od tog transfera, što je u ovom slučaju čitavih 5.000.000, te čelnici Almerije nastoje da cifra bude što viša kako bi se u klupsku kasu slila veća količina novca. Stoga su Viljarealu poručili da tu moraju da se uključe i određeni bonusi što za sada odbija "žutu podmornicu".

Da bi Sadik uopšte mogao da dođe na "De la Keramiku", Viljareal mora da prodaje. Prevashodno, govori se o napadaču Arnou Danžumi kojeg cene na oko 40.000.000 evra i on je želja Vest Hema. Spominjali su se i transferi Paua Toresa, te Huana Fojta, ali za Sadikov dolazak je krucijalno pravljenje mesta u ofanzivnom delu terena.

(Espreso/Sportske)