Igor Kolaković, Foto: EPA/Maciej Kulczynski

POBEDA SE PIŠE

SRBIJA SLAVILA POSLE VELIKE DRAME! Buđenje "orlova" za trijumf nad Kanađanima!

Kanada je vodila sa 2:0, a onda je usledio preokret

Objavljeno: 24.06.2022. 15:00h > 15:03h

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu posle preokreta – 3:2 (20:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11) – u sedmom kolu Lige nacija.

Srpski odbojkaši pokazali su karakter i posle dva jako loša odigrana seta, uspeli su da se podignu, zaigraju bolje i na kraju zasluženo slave.

Izbranici Igora Kolakovića nisu najbolje otvorili utakmicu. Prijem i blok nisu dobro funkcionisali i Kanada je to znala kako da iskoristi. Prvi set naši odbojkaši izgubili su 25:20, a u drugom su bili još slabiji.

Kanada je kontrolisala ritam i posle nešto malo manje od dva sata igre povela je 2-0.

Ekipa predvođena Aleksandrom Atanasijevićem konačno se probudila u trećem setu, zaigrala je mnogo bolju odbojku i rezultat na semaforu brzo se promenio.

Odbojkaši Srbijefoto: Profimedia

Treći set srpski odbojkaši dobili su 25:20, potom su bili bolji i u čevrtom (26:24) i "dlanom o dlan" vratili su se u susret. Četvrti period bio je ključan, Srbija je u tim trenucima potpuno preuzela kontrolu i u istom ritmu nastavila je u petom setu.

Nošeni dobrom energijom bolje su otvorili odlučujući set i na kraju su zasluženo došli do pobede. Srbija ima skor 3/4, dok je Kanada na 2/5.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Atanasijević sa 22 poena, Kujundžić i Lisinac ostvarili su 15, dok je Katić šest puta poentira. Kod Kanade bolji od ostalih bio je Timoti Mar sa 22 poena.

(Espreso)