Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

idealno

OVO JE NAJZDRAVIJA ČORBA ZA LETNJE DANE: Prava VITAMINSKA BOMBA, ovo POVRĆE jedete SVAKI DAN (RECEPT)

Posle deset minuta izvaditi iz rerne i dekorisati mlevenim biberom, pa poslužiti uz hleb ili krekere po izboru

Objavljeno: 22.06.2022. 19:27h

Kada dođu vreli letnji dani, prirodno naše telo traži lakšu hranu. Idealno je vreme za detoks i meni raznoraznog povrća. Današnji recept za jelo je toliko jednostavan da sa njim ne možete pogrešiti. Najbolje od svega je što se priprema u tiganju i ne zahteva komplikovane sastojke.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Dve šolje kelja isečenog na sitne komade dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja tri kašike pavlake za kuvanje jedna i po šolja sira, sitno narendanog so i biber hleb ili krekeri

foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Priprema:

Zagrejati rernu do 180 stepeni. U posudi srednje veličine preliti kelj maslinovim uljem i mešati drvenom kašikom da se dobro premaže. Uzeti zatim tiganj od livenog gvožđa i poređati po njemu kelj u jednom sloju. Po njemu zatim obilno posuti so. Staviti tiganj u rernu i peći oko 5 minuta, dok kelj ne postane hrskav.

foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Izvaditi iz rerne i dodati pavlaku za kuvanje i narendani sir, pa vratiti u rernu. Peći dok se sir ne otopi. Možda će biti potrebno da povremeno promešate kako biste podstakli ravnomerno topljenje, kao i da se pobrinete da sav kelj bude prekriven pavlakom i sirom kako ne bi postao suviše hrskav.

Posle deset minuta izvaditi iz rerne i dekorisati mlevenim biberom, pa poslužiti uz hleb ili krekere po izboru.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)