Džem od dinja, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

poslastica

BAKA PODELILA RECEPT ZA DŽEM OD DINJA IZ RERNE: 1 sastojak DAJE posebnu AROMU, gotov je za MANJE OD 2 SATA

Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 minuta

Objavljeno: 21.06.2022. 20:03h

Današnji specijalitet je odličan za palačinke i da se namaže na krišku hleba, po bakinom receptu napravite džem od dinja iz rerne.

Sada je sezona voća. Ponekad ne znamo šta sa njim da uradimo, propada nam. Najbolji način da se iskoristi voće, jeste da napravite džem.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

3 kg neočišćene dinje

600 gr šećera

1/2 soka od limuna

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Dinji izvaditi seme, i skinuti koru. Iseći na tanje kriške. Rukama ili u blenderu dobro izgnječiti.

Dodati šećer i sok od limuna. Najbolje da prenoći.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Možete odmah staviti u rernu na 250 stepeni C, da ispari tečnost kad prođete po dnu šerpe da se vidi trag.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 minuta.

(Espreso / Najžena)