Meso, Foto: Profimedia

NJAM NJAM

MESO ĆE SE TOPITI U USTIMA SAMO AKO GA PREMAŽETE SA OVIM SASTOJKOM: Vrsni KUVARI tvrde da se UKUS neće POKVARITI

Možda vam deluje kao da će ova namirnica pokvariti ukus, ali zaista daje poseban šmek

Objavljeno: 21.06.2022. 19:37h

Samo jedna namirnica učiniće meso savršeno hrskavim i mekanim.

Pre nego što krenete da pečete ili pržite meso obično se marinira, pogotovo piletina kako ne bi bila suva. To je preporuka svih profesionalnih kuvara, jer je meso uvek sočnije. Ali, postoji još jedan trik koji će meso učiniti prosto neodoljivim, tako da se topi u ustima, a da spolja ima hrskavu koricu.

FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović

Meso po želji premažite medom. Možda vam deluje kao da će ova namirnica pokvariti ukus, ali zaista daje poseban šmek.

foto: Profimedia

Čemu služi med?

foto: RINA

Ako se sirovo meso premaže medom pre prženja ili pečenja, onda će jelo dobiti ukusnu „ljusku“. Pod uticajem visokih temperatura pojaviće se rumenkasta kora, koja će se savršeno hrskati. Istovremeno, unutrašnjost će zadržati mekoću i nežnost. Rezultat je jelo od mesa koje ima divan izgled i još bolji ukus.

(Espreso / Krstarica)