Britanac, Foto: Facebook

TUGA

MLADI BRITANAC OTIŠAO DA SE BORI U UKRAJINI, PA POGINUO: Proglašen je HEROJEM, otac se oglasio na Fejsbuku (FOTO)

Džordanovi najmiliji su u petak dobili vest da je umro u gradu Severodonjecku, na istoku Ukrajine.

Objavljeno: 13.06.2022. 08:24h > 08:45h

Svi odaju počast britanskom vojniku Džordanu Getliju nakon vesti da je poginuo u Ukrajini, a njegova porodica slomljenog srca kaže da će on biti „zauvek prisutan“.

On je napustio svoju domovinu, kako bi branio Ukrajinu od invazije Rusa. Nakon svoje smrti, proglašen je herojem.

Njegov otac Din Gatli rekao je da je njegov sin napustio britansku vojsku u martu „kako bi nastavio svoju karijeru kao vojnik u drugim oblastima“. On je „pažljivo razmotrio“ situaciju pre nego što je odlučio da otputuje u ratnu zonu da pomogne nakon što je Vladimir Putin izazvao devastaciju slanjem trupa u Kremlj.

foto: Facebook

U objavi na Fejsbuku, Din je rekao: „Imali smo nekoliko poruka od njegovog tima u kojima nam govore o njegovom bogatstvu znanja, njegovim veštinama kao vojnika i njegovoj ljubavi prema poslu. Njegov tim kaže da su ga svi voleli, kao i mi, i da je napravio ogromnu razliku u životima mnogih ljudi, ne samo vojnicima, već i obučavanjem ukrajinskih snaga. Džordan i njegov tim bili su tako ponosni na posao koji su obavljali i često mi je govorio da obavlja opasan, ali neophodnu stvar. Voleo je svoj posao i tako smo ponosni na njega. On je zaista bio heroj i zauvek će biti u našim srcima - napisao je njegov otac.

(Espreso)