Ilustracija, Foto: Profimedia

raspametiće vas!

DA PUCATE OD ZDRAVLJA: Posebna SALATA OD CVEKLE koja će vas ZASITITI I PREPORODITI!

Cvekla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog svoje velike količine vitamina B, kalijuma i gvožđa svrstavamo je u najzdravije povrće.

Objavljeno: 10.06.2022. 23:30h

Cvekla se dugo kuva pa za brže kuvanje možete da koristite ekspres lonac.

Sastojci za četiri porcije:

  • 500 sirove cvekle
  • 1 kašika bundevinog ulja
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kašika semenki (suncokreta, bundeve ili drugih semenki)
  • so, paprika, biber

Priprema:

1. Kuvanje cvekle

Cvekle operite i stavite u hladnu vodu. Neka se kuvaju dok ne omekšaju, otprilike 45 minuta. Ako kuvate u ekspres loncu onda će to biti oko 15 minuta.

2. Pripremite salatu

Kad se cvekla ohladi, ogulite je. U posudu za salatu iseckajte cveklu, dodajte bundevino ulje, jabukovo sirće pa posolite i pobiberite.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Вика-Простые Рецепты
FOTO: Profimedia
FOTO: Youtube / Scoff

Stavite u zamrzivač na par sati da se ohladi i pre posluživanja još jednom promešajte.

Posipajte semenkama ako želite!

(Espreso/Index)