Pečurke u pavlaci, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

NJAMI

PEČURKE U SOSU ĆE ZADOVOLJITI SVA VAŠA ČULA: Napravite preukusan i BRZ OBROK (RECEPT)

Vaši gosti će biti oduđevljeni ovime.

Objavljeno: 03.06.2022. 20:53h > 21:02h

Ovaj obrok će vas raspametiti. U nastavku vam donosimo postupak pravljenja ukusnog i laganog ručka. Jedna prednost je i to što se pravi lako i brzo.

Šampinjoni u sosu od pavlake:

Sastojci:

šampinjoni 300 g

crni luk 1 glavica

šargarepa 2-3

ulje malo

beli luk 3 čena

biber po ukusu

so po ukusu

suvi biljni začin po ukusu

pavlaka 200 ml

peršunov list po želji

PRIPREMA

Na ulju propržiti sitno seckan luk i dodati na kolutiće iseckanu šargarepu. Zatim dodati šampinjone takođe iseckane na listiće i malo vode, pa dinstati oko 20 minuta na tihoj vatri dok voda potpuno ne ispari.

foto: Printscreen/Bakina kuhinja

Dodati začin, so, mleveni biber i na kraju umešati pavlaku.

Isključiti šporet, a zatim dodati naseckani beli luk i peršunov list.

(Espreso)