Testo, Foto: Profimedia

za sve prilike

OVO JE UNIVERZALNI RECEPT ZA TESTO: Domaćice, samo ispratite OVE KORAKE i uspeće VAM IZ PRVOG PUTA

Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, praviti lepinjice, mini pice, ali i sve drugo što vam padne na pamet

Objavljeno: 01.06.2022. 21:27h

Jedno testo za sve. Najbitnija stvar kada pravite pitu, kiflice ili pogaču i tome slično je da vam testo bude dobro. Neke domaćice se upravo iz tog razloga ne upuštaju u pravljenje specijaliteta od testa. Dobra vest je da sa ovim receptom nema greške jer uspeva svaki put.

SASTOJCI:

Kilogram brašna

jedan prašak za pecivo

jedna kašika soli

1 dl ulja

4 dl jogurta

2,5 dl mleka

jedna sveža kockica kvasca

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube / 식탁일기 table diary

dve supene kašike šećera

dva jaja

PRIPREMA:

Kao i kod pripreme drugih testa stavite toplo mleko u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna.

Malo promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac.

Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija.

foto: Profimedia

U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna.

Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.

Nađite jednu kesu i testo stavite u nju. Možete ga malo pouljiti ili pobrašnjaviti da se ne bi zalepilo.

foto: Profimedia

Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese, a potom testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 7 dana.

Pre mešenja treba testo ostaviti malo na toplom mestu da krene, bar sat vremena, a što duže to bolje.

Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, praviti lepinjice, mini pice, ali i sve drugo što vam padne na pamet.

(Espreso / Najžena)