Slane krofnice, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

njamiii

SLANE KROFNICE PO BAKINOM RECEPTU: Ne treba vam KVASAC, domaćice OVO ZAPIŠITE ODMAH

Ako pravite slatke stavite u testo koricu limuna

Objavljeno: 30.05.2022. 13:03h

Volećete ih jednako kao i slatke, slane krofnice po bakinom receptu.

Potrebno je:

2 jaja

100 ml jogurta

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

180- 200 gr brašna

1/2 praška za pecivo

soli, ulje

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja, dodati malo soli. Jogurt, brašno dodavati i mešati običnom žicom ili varjačom. Testo treba da bude ređe i da otpada sa varjače u komadima.

Sipati ulje u manji sud, bar za dva prsta, pa zagrejati na srednjoj temperaturi.

Kašičicu umočiti u vrelo ulje, vaditi teso i spuštati u ulje, pomažući se sa drugom kašičicom.

Ako su vam male vadite sa većom kašikom. Ako pravite slatke stavite u testo koricu limuna. Mogu se jesti sa pavlakom, ajvarom, sirom, kiselim mlekom.....Gotove za 15 minuta.

(Espreso / Srbija Danas)