Nebojša Čović, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

aba liga

POČELO JE: Da li je Čovićev apel uvod u novi rat saopštenjima?! MOLBA NAVIJAČIMA, PECKANJE PARTIZANA!

Prvi put od 2013. godine u finalu regionalne ABA lige gledaćemo dvoboj večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana. Serija ima dodatnu težinu, jer pobedniku donosi sigurno mesto u Evroligi za narednu sezonu, dok će poraženi ostati da "visi" i nada se nekoj vrsti vajld-karda o kojoj se već danima priča.

Objavljeno: 26.05.2022. 16:21h

Predsednik Crvene zvezde uputio je jasan apel navijačima pred večite derbije u finalu ABA lige.

Prvi meč na programu je sutra od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred navijačima Crvene zvezde, a tim povodom se oglasio i predsednik ovog kluba Nebojša Čović koji se obratio navijačima i pozvao ih da i u naredna dva meča ispune dvoranu do poslednjeg mesta.

- Crvena zvezda je stigla je do finala i poslednje prepreke do cilja koji smo zacrtali. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim zvezdašima na ogromnoj podršci koju smo imali u trećoj i odlučujućoj utakmici polufinalne serije sa Cedevita Olimpijom koja nije bila nimalo laka!

FOTO: Starsport©
FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©

Okrećemo se finalu i apelujem na sve da fer i sportski navijaju, pružaju podršku, bodre naš tim, budu naš šesti igrač i zaista učine parket hale “Aleksandar Nikolić” domaćim terenom za koji smo se borili i izborili bez obzira na sve opstrukcije i “zamke” koje smo izbegli tokom regularnog dela sezone, ali i polufinalnoj seriji plej ofa!

Ističe Čović da će Zvezda reagovati u slučaju bilo kakvih zakulisnih radnji.

- Očekujem finale protiv rivala koji je oformio tim da osvoji sva takmičenja u kojima učestvuje i jasno je da nas očekuje težak posao. Verujem da je našim navijačima jasno da nam je zbog toga potrebna maksimalna podrška sa tribina.

Istovremeno još jednom apelujem da ta podrška i ambijent budu sportski, u fer i korektnoj atmosferi u kojoj će centar pažnje biti naš tim, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, vređanja bilo koga iz drugog kluba, ili bilo koga od aktera ovog finala!

Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Uz nadu da će se pitanje šampiona regionalne lige rešavati isključivo na terenu, moram da upozorim da ćemo da budemo budni i reagovaćemo kao ozbiljan klub svim dozvoljenim sredstvima na svaki nagoveštaj i pokušaj da se finale rešava van parketa i na nekim drugim mestima, a ne na jedinom mestu – terenu!

Nećemo reagovati niti smo reagovali na bilo kakve nemušte pokušaje provokacija pojedinaca koji su zalutali u ovaj sport, koji bi “petparačkim pričama” da nas uvuku u blato i nepotrebno podignu tenziju pred ovo finale. Navijajmo sportski, bodrimo Crvenu zvezdu - zaključuje Čović.

Espreso/Telegraf