Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

samo za espreso

"TA NESREĆA U NEMAČKOJ,SVE SE NAMESTILO": Menadžer Šabana Šaulića OTVORIO DUŠU,gazde lokala su znale zašto ga TRAŽE

Sada radi sa "nekim novim klincima".

Objavljeno: 26.05.2022. 07:57h > 12:38h

Estradni menadžer Sabit Saša Dervišević je doprinosio velikom uspehu mnogih muzičkih zvezda u regionu. Ipak, ime jedne muzičke zvezde se i dalje najviše izdvaja kada je njegov menadžerski rad u pitanju. Reč je o pokojnom Šabanu Šauliću.

– Šaban i ja smo sarađivali od sedamdesetih, ali najintezivnije smo krenuli da sarađujemu u ratnim periodima i bio sam mu menadžer do poslednjeg dana - ponosan je Saša na dugogodišnju saradnju sa muzičkom legendom.

Mi smo Sašu pitali kakve komentare sada sluša na terenu kada ugovara nastupe za neke druge pevače i koliko se u njegovom poslu oseća praznina otkada Šabana nema.

foto: Printscreen

– Da budem iskren, dosta gazdi se zna otvoriti, pa reći koliko je Šaban dovodio publiku. Znaju da kažu da su ranije, dok je Šaban bio živ, kada upadnu u neke dugove i kada imaju minus, da samo pozovu Šabana da im peva i da on napravi takav posao da se pokriju svi ti dugovi. Mi smo uvek dobro radili, Šaban je pravio posao i bilo je puno gde god da je on pevao - otkrio nam je Dervišević.

Zanimalo nas je da li je menadžer i dalje u komunikaciji sa porodicom tragično nastradalog pevača.

– Da, jesam i u dobrim smo odnosima.

Pitali smo Sašu i da li se dešavalo, dok je Šaban bio živ, da je možda nekada bio nezadovoljan što mu ćerka Ilda Šaulić više ne nastupa.

– Ilda je slučajno počela da peva. Ali Šaban mi nikada nije tražio ni ucenjivao da tipa moram da sredim i Ildi nastup ako želim da i i on radi. Nikada Šaban nije intervenisao za nju, ona je radila koliko je želela da radi.

foto: ATA images, Damir Dervišagić

Osim Šabana, u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj je poginuo i muzičar Mirsad Kerić.

– Ja sam prvi put i doveo Mirsada da svira uz Šabana. Ja sam ih upoznao. Sa ovog sadašnjeg gledišta bolje da nisam, ali sudbina je takva. Šaban je bio težak, sa njim nije bilo mogao da svira. Na prste dve ruke mogu da se nabroje solisti koji su mogli da prate Šabana. Ali ta nesreća u Nemačkoj. To kako se namestilo, ta nesreća, i danas mislim da je to samo sudbina bila jer neverovatno da se sve tako namesti i da stradaju i Šaban i Mirsad.

Saša je sada menadžer i mladom pevaču Menilu Velioskom. Pa, smo ga pitali da li se dešava da sada kada vodi Menilovu karijeru, da ga nekada poredi sa Šabanom i da mu možda sugeriše na koje Šabanove osobine treba da se ugleda.

– Znaš šta ga ja najviše peglam? On (Menil) kada se sprema, on svaku dlaku mora da namesti. Ja mu samo pošaljem Šabanovu sliku kada je imao kose i samo ga pitam: "Kako je on pobedio?" - ispričao nam je Saša.

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

– Dobro, ja smatram da su se vremena promenila - dodao je Menil u toku našeg razgovora.

– Nema to veze, sine. Ti izađi, tebe su došli da čuju kako pevaš. Možeš ti da budeš ne znam kakav, ako ti zakrčiš dok pevaš. Šaban je svaku pesmu pevao kao da zadnji put peva - reagovao je Saša na Menilove reči.

Menil je pre četiri godine snimio duet sa Teom Tairović i njihov duet "Drama" je odlično prošao kod publike. Ipak, u poslednje vreme Tea je dostigla vrtoglavu popularnost, pa nas je zanimalo koliko se ova pevačica promenila u odnosu na tadašnji period.

– Ništa se nije promenila. Tea je i danas ista kao i pre. Tea je veliki radnik, uvek se javi i stvarno je poštujem - rekao je Menil, a Saša je kod Tee pohvalio to što je uvek znala koliko može i šta želi i da je zato i napravila tako dobar posao.

Bonus video:

(Espreso/M.V)