Vladimir Putin, Foto: Profimedia

,,Čovek bez lica"

PUTIN POSTAVIO BIVŠEG TELOHRANITELJA NA MESTO MINISTRA: Zovu ga "ČOVEK BEZ LICA", a o njemu se malo zna!

Putinovi kritičari tvrde da on to čini jer u potpunosti veruje samo onima koji su na delu pokazali da su mu lojalni i da čuvaju njegov život

Objavljeno: 25.05.2022. 15:49h

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je svog bivšeg telohranitelja Aleksandra Kurenkova (49) za novog ministra za vanredne situacije.

O životu ovog major - generala, koji je poznat po nadimku "Čovek bez lica", malo se zna. Jedino što je poznato je da je ranije radio kao nastavnik u školi.

Prema nekim navodima on je radio u ruskoj bezbednosnoj agenciji FSB i organizaciji FSO koja se bavi obezbeđivanjem visokih funkcionera u Rusiji.

Na nekoj od ranijih fotografija, vidi se kako se on nalazi u obezbeđenju prvog čoveka Rusije.

- Putin ga jako dobro poznaje lično. To što se Putin odlučio upravo za njega, znači da ga njegove lične i profesionalne osobine kvalifikuju za ovu funkciju - rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

foto: Profimedia

Kurenkov je šesti po redu član Putinovog obezbeđenja koji je došao na visoku funkciju, piše Daily Star.

Putinovi kritičari tvrde da on to čini jer u potpunosti veruje samo onima koji su na delu pokazali da su mu lojalni i da čuvaju njegov život.

Poslednji funkcioner koji je bio na čelu Ministarstva za vanredne situacije je takođe bivši Putinov telohranitelj Jevgenij Ziničev, koji je prošle godine poginuo na dužnosti spasavajući režisera.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Putinu je trebalo više od osam meseci da mu pronađe adekvatnog zamenika.

Na snimcima sa Ziničeve sahrane vidi se koliko je Putin bio tužan i uznemiren zbog gubitka bliskog saradnika, a posthumno mu je dodelio i titulu heroja.

Mnogi su ga videli kao Putinovog naslednika, a pre funkcije ministra bio je zamenik direktora FSB.

Bonus video:

(Espreso)