Svadba, Foto: Printscreen

ŽESTOKO

"OTAC BI ME SE ODREKAO, NIKAD NE BIH UZEO TVOJE!" Pitali su Srbe da li bi UZELI ŽENINO PREZIME, nastao je HAOS

"Znam samo jednog lika koji je uzeo ženino prezime i to zato što je imao istoriju vršenja krivičnih dela kod nas i po Evropi"

Objavljeno: 25.05.2022. 13:28h

Poslednjih dana na Internetu se provlači tema oko promene prezimena nakon stupanja u brak. I dok jedni misli kako žena treba obavezno da uzme muževljevo, drugi tvrde da je to greška jer na taj način žena gubi svoj identitet, a evo šta misle ljudi u našoj zemlji.

"Zanima me, muškarci, mišljenje i šanse da uzmete ženino prezime ili nadodate na svoje. Takođe, isto za žene, šanse da zadrže svoje ili nadodaju. Generalno mišljenje o tome", ovako glasi pitanje na domaćem Reditu koje je izazvalo pravu prašinu, a hajde da pogledamo komentare.

"Znam samo jednog lika koji je uzeo ženino prezime i to zato što je imao istoriju vršenja krivičnih dela kod nas i po Evropi, pa je kontao da će tako lakše da prođe pri putovanjima i proverama. Ja sam uzela prezime od muža", napisala je jedan žena, a druga se nadovezala:

"Upoznam ja lika i idemo na dejt. Na dejtu se ispostavi da imamo isto prezime, recimo Petrović. Njegovi su iz Crne Gore poreklom, ali čak i otac mu je rođen ovde. I ja kažem 'Jao zamisli kako bi bilo strava naša svadba i matičar pita da li uzimate ženino prezime ili ostavljate vaše, i ti kažeš uzimam ženino'. Hehe. I lik, skroz se uozbilji I kaže: 'Ja to nikad ne bih mogao da uradim, otac bi me se odrekao'. A, ja u šoku".

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

A bilo je i ovakvih komentara:

"Dečko ima više kul prezime od mog tako da ne moram mnogo da razmišljam sad. A, kao što reče neko, nema smisla da se ne prezivamo i mi i deca isto jednog dana. Uzimanje ženinog prezimena nije loša ideja ako muško ima baš neko nesrećno prezime koje mu se us***o u život".

"Udajem se u septembru, uzimam njegovo. Znam ko sam i šta sam i ne doživljavam to kao pretnju po svoj identitet. Želimo decu jednog dana i želja mi je da se svi isto prezivamo", bila je konkretna jedna devojka.

"Ne mora da uzme moje prezime, niti da ga doda, moji imaju svako svoje i nikad mi to nije bilo čudno. Ako baš želi, i to je skroz okej".

A šta vi mislite, da li je skroz okej da muž uzme ženino prezime? I da, šta mislite o tome kada žena zadrži svoje?

(Espreso / Blic žena)