Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

zapamtite to

OVA DVA DELA PILETINE NIKAKO NEMOJTE DA JEDETE: U njima se KRIJE najviše PARAZITA i BAKTERIJA, stručnjaci UPOZORILI

Prednost piletine je što je to meso bogato raznim hranjivim materijama, korisnim za zdravlje organizma

Objavljeno: 24.05.2022. 18:59h

Piletina je najčešći izbor za više nedeljnih obroka u mnogim domaćinstvima. Osim što je dostupna, odlikuje je blagi ukus bez jakog mirisa, takođe je i pristupačne cene.

Prednost piletine je što je to meso bogato raznim hranjivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ali, nisu svi delovi pileta dobri za ljudsko zdravlje, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zbog iskustva brojnih kuvara koji su svoja znanja u kuvanju preneli stručnjacima, uz brojna saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne bi trebalo konzumirati jer su štetni po zdravlje.

foto: Profimedia

Kada jedete piletinu bilo bi bolje da ne jedete kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti te osim toga može da sadrži i veliki broj bakterija.

Još jedna preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci savetovali su i da se ne koristi glava jer se u tom delu pileta akumuliraju se sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, piše B92.

(Espreso / b92)