Španski omlet, Foto: Profimedia

krompir i jaja

ŠPANSKI OMLET OD JAJA JE GOTOV ODMAH, A DRŽAĆE VAS SITIM CEO DAN: Zdrav DORUČAK koji ćete obožavati! (VIDEO)

Za početak dobrog jutra!

Objavljeno: 20.05.2022. 09:14h

Povrće i jaja su idelna kombinacija za dane kada vam se ništa ne priprema i kuva dugo, a i kada niste za teška jela.

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika neslanog putera

- 500g mladih krompirića

- 1 glavica luka

- 1 velika narandžasta paprika, babura

- 1 kašičica mlevenog belog luka

- 1 kašičica soli

- ½ kašičice mlevenog bibera

- 10 velikih jaja

- 2 kašike iseckanog peršuna

Način pripreme:

1. Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6 minuta, okrenite povremeno, dok ne dobijete lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, beli luk, soli i paprike. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte 3 minuta, dok luk ne postane proziran.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Youtube/Printscreen

2. U velikoj posudi, umutite jaja sa preostalom solju i biberom i umešajte peršun. Prelijte preko krompira smešu. Lagano kombinujte povrće i jaja. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, dok se jaja ne učvrste oko ivica. Pecite sve oko 6 minuta.

3. Lopaticom prođite pored ivica i lagano izvucite omlet na ploču. Servirajte odmah, uz tortilju u španskom stilu, ohladite do sobne temperature. Prelijte maslinovim uljem preko vrha i isecite i na kriške.

(Espreso)