Gulaš, Foto: Profimedia

domaći specijalitet

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ NA SRPSKI NAČIN: Tradicionalno JELO, sa 1 DODATKOM koji ČINI ČUDA

Ovaj recept će vam tražiti svi!

Objavljeno: 19.05.2022. 20:33h

Napravite naš tradicionalni specijalitet na lak i jednostavan način.

Ovaj recept će vam tražiti svi!

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Sastojci:

Potrebno je:

500 g svinjskog mesa

3 veće glavice crnog luka

1 kašika masti

2 kašičice soli

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica bibera

2 kašike brašna

1 kašičica aleve paprike

Priprema:

U šerpu staviti mast, pa dodati crni luk da se dobro izdinsta, dodati so i po potrebi dodavati vode. Kada luk bude dobro upržen, dodati meso isečeno na kocke i naliti vode, toliko da može lepo da se krčka.

U toku kuvanja po potrebi dolivati vodu. Kada meso bude kuvano, dodati zašine. U posebnu posudu dodati brašno, alevu papriku i 1,5 dl vode, dobro umutiti da nema grudvica i sipati u gulaš. Ostaviti da se kuva još 5 minuta i skloniti sa šporeta.

Prijatno! :)

(Espreso/Recepti.com)