Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac

predlog za ručak

SPREMITE RUČAK OD SAMO 250 DINARA: Čorba od LEBLEBIJA i PILETINE sa ZAČINOM KOJI DAJE POSEBAN UKUS (RECEPT)

Dodajte spanać i kuvajte još 15 minuta

Objavljeno: 16.05.2022. 22:43h

Ako poželite nešto na kašiku, ova čorba će biti savršen izbor.

Sastojci

FOTO: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac
FOTO: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac
FOTO: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac
FOTO: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac

1/2 pilećih grudi

2 šolje barene leblebija

1 glavica crnog luka

1 limun

1 kocka za supu

2 šake svežeg spanaća (ili 2 briketa)

foto: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac

1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica sušenog korijandera, 1 kašičica karija, 1 kašičica sušenog belog luka, so, biber

Priprema

Crni luk isecite na kockice. Stavite ga da se prži na malo ulja i posolite, a onda dodajte sve začine navedene u sastojcima da se proprže zajedno. Ako vam se učini da će zagoreti, naspite malo vode.

foto: Printscreen/Youtube/ Snezana Dukanac

Dodajte piletinu isečenu na kockice, barene leblebije, pa nalijte sok od jednog limuna. Poklopite i krčkajte uz povremeo mešanje. Nakon 5 minuta nalijte 750 ml vode i ubacite kocku za supu. Ostavite da provri uz povremeno mešanje.

Dodajte spanać i kuvajte još 15 minuta.

Začinite dodatno nekim od preporučenih začina (po ukusu).

(Espreso / Najžena)