Foto: Espreso

PROMOCIJA KNJIGE

VEDRANA RUDAN UZBURKALA STRASTI U BEOGRADU, LJUDI OSTALI U NEVERICI: Progovorila je POSLE SVEGA ŠTO SE DESILO!

Vedrana Rudan ispisuje priču o nesvakidašnjoj ženi s kojom se možda nećete uvek složiti, ali ćete beskrajno uživati u svakom trenutku provedenom s njom.

Objavljeno: 12.05.2022. 19:04h > 19:23h

Danas se održava promocija knjige Vedrane Rudan pod nazivom "Doživotna robija", prvom posle čak šest godina, Vedrana Rudan piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan.

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama. Vešto izbegavajući sve postojeće stereotipe, Vedrana Rudan ispisuje priču o nesvakidašnjoj ženi s kojom se možda nećete uvek složiti, ali ćete beskrajno uživati u svakom trenutku provedenom s njom.

Vedrana Rudan prvi put u javnosti nakon što je objavila da je izgubila vid.

Na pitanje kako je korona uticala na njen život Vedrana Rudan je rekla sledeće:

foto: Espreso

"Osim što sam oslepela, iako je to dobro u ovim vremenima, da što manje vidiš, srećniji si. Muž mi se vratio kući. Ja sam prepoznala mog muža, a on je prepoznao mašinu za pranje posuđa. Ja sam mislila da će ta korona trajati tri meseca, da on nauči kako se to stavlja i izvlači. Međutim to se pretvorilo u tri godine i od kada je korona počela on kuva, pere pegla, a ja sam na promocijama. Nikada mi lepše nije bilo. Živela korona".

"Doživotna robija" je vaš prvi roman posle šest godina. Zbog čega vam je ova knjiga bila toliko teška?

foto: Espreso

- Junaci su bogati, toliko sam ufurala u tu priču, da sam mislila da sam i ja bogata. Pa sam ušla u prodavnicu, izvukla karticu i kada je trebalo da platim gledala sam i rekla majko mila. Ta knjiga me je izludela.

(Espreso)