Pašteta, Foto: Profimedia

slasno i fino

OVO JE NAJZDRAVIJA PAŠTETA KOJU ĆETE POJESTI: Pravi se od SKUŠE, a ukus će vas OBORITI s nogu!

Kada ga jednom osetite nepcima i shvatite koliko je zdrav, pravićete ga često.

Objavljeno: 10.05.2022. 09:44h

Verovatno ste probali razne verzije domaćih pašteta, a mi vam donosimo recept za jedan vrlo zdrav namaz od skuše.

Kada ga jednom osetite nepcima i shvatite koliko je zdrav, pravićete ga često.

Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem. Posebno se preporučuje trudnicama, zbog fosfora i magnezijuma.

foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Paštetu ćete napraviti vrlo jednostavno, a pogodna je i za one koji su tek početnici u kulinarstvu.

Sastojci:

1 manja glavica crnog luka

1 skuša srednje veličine

2 kuvana jajeta

2 čena belog luka

1/2 limuna

2-3 kašike ulja

po ukusu soli

Priprema:

Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju.

Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru.

(Espreso/Telegraf)