Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic, Printscreen/Youtube/Zdravlje 69

spas

1 ZAČIN KOJI RETKO KORISTITE SPREČAVA GASOVE I NADUTOST KOD PASULJA: Za ovo JOŠ NISTE ČULI, preporodiće VAM STOMAK

Isprobajte to

Objavljeno: 03.05.2022. 16:16h

Ova lekovita biljka iz porodice štitarki upotrebljava se više od 4000 godina.

FOTO: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: Profimedia

Raste na području od istočnog Mediterana do Azije, a posebno u Indiji koja je njegov najveći proizvođač. Kumin je nezaobilazni deo indijskih curryja i brojnih drugih međunarodnih jela.

Tačnije, u kulinarstvu se koriste semenke kumina koje imaju pikantan sladak ukus s tragovima gorčine, a koji je vrlo sličan anisu. Kumin je i vrlo jak začin, pa ga koristite u umerenim količinama.

FOTO: Printscreen/Youtube/Zdravlje 69
FOTO: Printscreen/Youtube/Zdravlje 69
FOTO: Printscreen/Youtube/Zdravlje 69

U bliskoistočnoj kuhinji kumin se dodaje u sva jela s pasuljem i leblebijom. Glavni razlog? Sprečava nadutost i gasove izazvane konzumacijom ovih mahunarki. Oni će obavezno namočiti pasulj veče pre termičke obrade, a potom dodati malo kumina kod kuvanja.

foto: Espreso.co.rs

Ako imate problema s nadutošću i gasovima, možete isprobati i tehniku žvakanja prstohvata semenki kumina nekoliko puta dnevno uz prethodnu konsultaciju s lekarom, piše Zadovoljna.hr

(Espreso / Zadovoljna.hr)