Namirnica, Foto: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2

setite se odmah

STARI RECEPT ZA NAJZDRAVIJI DORUČAK SA 1 BILJKOM: Prepuno je VITAMINA, ovo NEMA KO NE VOLI

U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom

Objavljeno: 27.04.2022. 21:12h

Kačamak je uvek dobra ideja za doručak, a ovo je stari recept.

Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi.

FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2

Sastojci za kačamak:

500-600 ml vode

- 300-350 g kukuruznog brašna

- so

- 50-100 ml ulja

Sastojci za preliv:

foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

- 400 g koprive

- 5-6 čenova belog luka

- so, biber

- jabukovo sirće

- začinska paprika

- majčina dušica, kim

Priprema:

Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.

U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.

(Espreso / Najžena)