Foto: Printscreen

OPREZ

KUVANJE PIRINČA NA POGREŠAN NAČIN MOŽE DA VAM UGROZI ZDRAVLJE: U njemu se NALAZI 1 OPASNA STVAR, budite OPREZNI

Pravilno kuvanje pirinča podrazumeva nekoliko jednostavnih koraka

Objavljeno: 26.04.2022. 19:55h

Kuvanjem pirinča na pogrešan način možemo da ugrozimo svoje zdravlje, upozoravaju naučnici.

Kako tvrde, u pirinču se nalaze velike količine arsena zbog industrijskih toksina i pesticida. Upravo na taj način povećava se rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

foto: Profimedia

Kako pravilno pripremiti pirinač?

Ostavite pirinač da odstoji u vodi preko noći. Isperite ga sve dok voda ne postane bistra. Dobro ocedite pirinač. Stavite ga u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode. Ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva.

(Espreso)