Novak Đoković i Patrik Muratoglu, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

NESUĐENI NOVAKOV TRENER: Šokantna odluka Vimbldona - I Rusi imaju porodice koje su pod rizikom!

Patrik Muratoglu se pridružio mnogim stručnjacima koji su kritikovali odluku Vimbldona.

Objavljeno: 25.04.2022. 10:49h > 11:15h

Organizatori turnira u Vimbldonu objavili su da igrači iz Rusije i Belorusije neće moći da igraju u grend slem turniru u Londonu, od 27. juna do 10. jula.

To je podiglo mnogo prašine, brojni teniseri i teniserke su protiv ove odluke Engleza, a navodno ATP i WTA će održati sastanak na kom je moguća radikalna odluka.

GROM IZ VEDRA NEBA! Umesto Đokovića, treniraće Simonu Halep!

- Zabranja igranja na Vimbldonu ruskim i beloruskim teniserima je vrlo šokantna odluka. Politiku treba prepustiti političarima. Naravno, postoji rat. Svi su protiv rata, uključujući tu i igrače iz Rusije i Belorusije. Razumem poziciju ukrajinskih igrača jer je rat u njihovoj zemlji, imaju prijatelje, porodice koji su ubijeni ili se plaše da će biti ubijeni. Razumem i da žele jasan stav od ruskih i beloruskih tenisera - rekao je iskusni stručnjak.

FOTO: AP
FOTO: Printscreen/Twitter/Eurosport UK
FOTO: Profimedia
FOTO: EPA/Mast Irham

Francuz smatra da je potrebno imati razumevanja za takmičara iz Rusije i Belorusije.

Da li je on novi trener Novaka Đokovića?

- Ako ste na mestu Rusa i Belorusa, i oni imaju porodice koje su u Rusiji i ako kažu nešto, poput osude vlade, potencijalno mogu da dovede svoje porodice u probleme. Mislim da su već mnogo toga rekli! Ne mogu doslovno, ali ipak kažu. To je najviše što mogu da urade bez ikakvog rizika za spostvene porodice - zaključio je Muratoglu.

Podsećamo, od nezvaničnog teniskog prvenstva sveta, najprestižnijeg turnira, koji sanja svaki igrač, Vimbldon bi mogao da padne najniže.

Moguće je da ove sezone Vimnbldon bude egzibicionog karaktera.