Baklave, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

poslastica

BAKLAVA SA ORASIMA KAKVU DO SADA NISTE PROBALI: 1 SASTOJAK MENJA UKUS, domaćice OVO MORATE DA DODATE (RECEPT)

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno

Objavljeno: 22.04.2022. 19:07h

Idealna porodična poslastica.

FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Sastojci:

Jedno pakovanje kora za pitu

125 g maslaca 1 ili 1

dve šolja oraha

ekstrakt vanile

FOTO: Printscreen/Youtube/ Uros Davidovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uros Davidovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uros Davidovic
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

tri šolje šećera

dve šolje vode

Priprema:

Kore podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca, a drugu polovinu krupnije samlevenih oraha. Uvijete dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom korom.

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.

Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.

(Espreso / Najžena)