DANAS MORATE NAPRAVITI SVETOGORSKI KOLAČ: Za post nema IDEALNIJEG (RECEPT)
Foto: Printscreen(posna jela

NJAMI

DANAS MORATE NAPRAVITI SVETOGORSKI KOLAČ: Za post nema IDEALNIJEG (RECEPT)

Na Veliki petak, trpeza treba da bude usklađena sa običajem posta na vodi. To podrazumeva da se ulje ne upotrebljava u pripremi hrane

Objavljeno:

Ukoliko ste u potrazi za laganim dezertom, ovaj tradicionalni kolač, pravljen u potpunosti u skladu sa pravilima posta, možete da spremite bez mnogo muke.

Sastojci:

– kiseliji džem po izboru, 6 kašika – šećer, 10 kašika – kesica cimeta – kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža, – prašak za pecivo, 1 kašika – brašno, 500 g – mlaka voda, 250 ml – šaka seckanih oraha – šaka ili dve suvog grožđa – džem od kajsije – posna čokolada, 150 g

Priprema:

Mikserom umutite 6 kašika džema i šećer, dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Zatim dodajte malo vode, cimet, sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i narendanu koru limuna. Sve pomešajte i u toku mešanja postepeno dodajte brašno.

Kada se svi sastojci sjedine, prespite smesu u teflonski pleh za pečenje, ili običan pleh koji ćete prethodno prekriti papirom za pečenje. Ako je potrebno vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25 do 30 minuta. Kada se ispeče, dok je još vruć, premažite kolač sa 3 do 4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom. Ukoliko želite, pospite kolač seckanim ili mlevenim orasima.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.