Eni Njukomen, Foto: Twitter

šok

DEVOJKA NA POSLU RADILA STVARI KOJIH SE POSLE NIJE NI SEĆALA: A onda je ostala šokirana ispred LEKARA

Eni nije mogla da veruje kada je dobila dijagnozu, a sada ne sme da vozi i kupa se u kadi

Objavljeno: 22.04.2022. 13:05h > 13:16h

Ženi iz Velike Britanije dijagnostikovan je doživotni poremećaj nakon što se na poslu pojavila "pijana" i čudno se osećala.

Eni Njukomen (22) je zabrinuta koleginica odvezla u Hitnu pomoć, jer je odmah primetila da nešto ozbilno nije u redu sa njom.

Sledećeg dana ona je kontaktirala svog lekara opšte prakse koji ju je uputio kod neurologa krajem marta.

Eni je rekla za Liverpul eho:

– Na poslu sam se stalno osećala čudno, imala sam mnogo deža vu raznih iskustava. Osećala bih se kao da sam sve zaboravila. Bila bih u bolničkom odeljenju i onda odlazila u kancelariju, ali bih zaboravila zašto sam išla tamo, ili šta sam radila – kazala je devojka, koja je inače logoped, za Liverpul eho.

Ona dodaje da nije bila pod nekim stresom, mada priznaje da njen posao ponekad može biti stresan.

– Odvedena sam u Hitnu pomoć tog dana jer je jedan od mojih kolega znao da se nešto dešava. Rekli su da izgleda kao da prikrivam pijanstvo, tako sam im delovala.

foto: Profimedia

Nakon pregleda kod lekara opšte prakse, Eni je podvrgnuta nizu testova uključujući krvnu sliku i EKG. Rezultati su bili dobri, ali Eni je i dalje povremeno osećala svoje simptome.

Jednom se osećala jako loše, pa je odmah nazvala kliniku i objasnila da je imala zakazan test za kraj marta, ali je osećala da ne može više da čeka.

Izašli su joj u susret i pristali da je prime sledećeg dana, pa je objasnila neurologu svoje simptome.

– Nisam mogla da govorim nakon što su se desile epizode ​​i mozak bi mi bio zamagljen. Okrenuo se i rekao mi da imam epilepsiju. Bila sam šokirana, mislio sam da je epilepsija nešto što možeš da dobiješ samo kada si dete i onda odrasteš sa njom. Nisam mislila da to može da se pojaviti u kod odraslih. Rekao mi je da se može dobiti u bilo kom uzrastu – objasnila je Eni.

Njoj su zatim oduzeli vozačku dozvoli i rekli joj da ne može da ide na plivanje bez spasioca, niti da se kupa u kadi.

– Tada sam imala oko dva ili tri napada dnevno, u periodu od tri nedelje – rekla je devojka i požalila se kako je izgubila samostalnost.

Dobila je terapiju pa je broj napada opao na dva do tri nedeljno.

– Telo mi se trza, to nije napad sa padanjem na pod. Oči mi trepere, potpuno se gasim, i kao da izlazim iz sobe. I dalje sam svesna, ali moj um nije tu – opisala je ona kako izgledaju napadi.

(Espreso)