OVO JE NAJSTARIJI PAS NA SVETU! Zaprepastićete se kada čujete koliko ima godina (VIDEO)
Foto: Printscreen/instagram/gisishore

ZA NEPOVEROVATI

OVO JE NAJSTARIJI PAS NA SVETU! Zaprepastićete se kada čujete koliko ima godina (VIDEO)

Pas po imenu Tobi Kejt upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda kao trenutno najstariji pas na svetu.

Objavljeno:

Maleni Tobi Kejt jedan je zdravi i živahni pas koji se trenutno smatra najdugovečnijim primerkom svoje vrste budući da je zagazio u treću deceniju.

Pretvoreno u broj ljudskih godina on ima čak 147. Rođen je 9.januara 2001. godine, a njegova vlasnica Gizela Šor ga je udomila kada je imao samo nekoliko meseci. Doveden je u azil Pegi Adams, gde je Gizela volontirala, nakon što ga više nije želeo par koji se o njemu brinuo.

Dugovečnost svog ljubimca, vlasnica objašnjava dobrom genetikom, zdravom ishranom i toplinom doma koju mu ona pruža više od dve decenije, tačnije, punu 21 godinu.

Maleni pas je odmah ukrao srce ove žene, a njihova veza je s godinama samo jačala.

Imajući u vidu da je životni vek čivava između 12 i 18 godina, Gizela je shvatila da bi njen voljeni mogao da bude najstariji na svetu kada je napunio dve decenije.

- Tobi je prilično dobrog zdravlja s obzirom na to koliko ima godina. Obožava da spava - rekla je njegova vlasnica i otkrila kako je Tobi izuzetno druželjubiv i kako vreme provodi sa svojim prijateljima - sedmogodišnjim američkim buldogom Lunom, kineskim ćubastim psom Lalom i 32-godišnjim papagajem Kokijem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.