Uskršnja jaja, Foto: Printscreen Youtube

DOBAR TRIK

EVO KAKO DA VAM DANAS NE PUKNU JAJA: Treba vam samo 1 STVAR da se ne izblamirate

Nema neke posebne filozofije u kuvanju jaja, ali kada se to radi za Uskrs, domaćice se baš trude da sve ispadne kako treba i da slučajno ne puknu.

Objavljeno: 22.04.2022. 09:08h

Da do toga ne bi došlo, postoji genijalan trik. Sve što je potrebno jeste da u šerpu u kojoj farbate jaja ubacite, ni manje ni više, nego - šibicu! Ako je nemate, može poslužiti i čačkalica.

Učemu je caka? Šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci.

FOTO: Printscreen/youtube
FOTO: Beta/Dragan Gojić
FOTO: Beta/Dragan Gojić
FOTO: Shutterstock
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Beta / Dragan Gojić

Dovoljno je da ubacite od tri do pet komada u vrelu vodu.Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.

(Espreso)