Nadimanje, Foto: Profimedia

VAŽNO DA ZNATE

1 ZAČIN DOVODI DO NADUTOSTI I USPORAVA VARENJE: Uništava vam ŽELUDAC

Jedan od zadataka natrijuma je da podstakne proizvodnju želudačne kiseline

Objavljeno: 12.04.2022. 21:45h > 21:49h

Ukolio imate problem sa nadimanjem ili preteranim zadržavanjem tečnosti, krivca tražite u svakodnevnim navikama u ishrani, preciznije u preteranoj konzumaciji soli.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Umesto obične soli, uzmite himalajsku ili ružičastu so, brzo ćete osetiti razliku i olakšanje. Natrijum ima lošu reputaciju, ali je esencijalan minera, potreban je za mnogo stvari. Jedan od zadataka natrijuma je da podstakne proizvodnju želudačne kiseline.

foto: Profimedia

Potrebna nam je želudačna kiselina da razgradimo hranu i apsorbujemo hranljive marterije. Ukoliko je nema dovoljno, ne možemo razgraditi hranu i to dovodi do nadimanja.

Prerađenu kuhinjsku so zamenite za nerafinisanu morsku ili himalajsku so, pored toga što daje ukus jelu, podstiče i varenje.

(Espreso / Srbija Danas)