Foto: Printscreen/youtube/B&DMAGICFOOD

jednostavno

NAPRAVITE BRZINSKU VEČERU ZA SAMO 300 DINARA: Zbog nje se i PICA odbija!

Kako najbolje iskoristiti stari hleb, a da ti nije sendvič neki ili prženice? Evo savršenog recepta za to

Objavljeno: 11.04.2022. 16:35h

Ideja je odlična, a ukus neverovatan. Potreban vam je samo stari preostali hleb i još par stvarčica za brzu večeru.

Sastojci:

  • 300 g starijeg hleba
  • 3 dl mleka
  • 200 g svežeg sira
  • 150 g feta sira
  • 1 kašičica origana
  • 100 g suve dimljene pečenice ili šunke
  • 4 kašike ajvara
  • Za preliv:
  • 3 jaja
  • 2 pune kašike pavlake/milerama
  • 1-2 kašike ulja
  • po ukusu soli

Priprema:

- Mere prilagoditi veličini posude za pečenje i broju ukućana. Obložite dno i ivice papirom za pečenje. Uključite rernu da se greje na 190 C.

- U manjoj činiji izdrobite feta sir, dodajte sveži sir, origano i sitno naseckanu pečenicu, pršutu ili šunku. Sve dobro izmešajte i ostavite po strani.

FOTO: Printscreen/youtube/B&DMAGICFOOD
FOTO: Printscreen/youtube/B&DMAGICFOOD
FOTO: Printscreen/youtube/B&DMAGICFOOD

- Kad je popunjeno dno tepsije, na hleb premažite ajvar. Preko ajvara stavite fil sa sirom i lepo rasporedite da prekrije celu površinu. Zatim prekrijte drugim redom hleba, navlaženim u mleku.

- Umutite jaja sa pavlakom i malo ulja, posolite vrlo malo. Prelijte polako preko složenca od hleba, da prođe i svuda sa strane po ivicama. Izbockajte viljuškom pažljivo na nekoliko mesta. Ostavite par minuta, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite do zlatnožute boje, kada ivice potamne, gotovo je.

Posluživanje:

Služite toplo uz salatu i jogurt. Ostane mekano i kada se ohladi, ali najlepše je da se jede toplo. Vrstu sira koju koristite prilagodite sopstvenom ukusu. Malo ljute papričice za pikantnost ili par seckanih maslina nisu na odmet.

(Espreso)