Dezire Inglander i Armand Duplantis, Foto: Printscreen/Instagram/@desireinglander, Marko Đoković

'pronašao sam ljubav'

KO JE PLAVOKOSA LEPOTICA KOJOJ ODMAH LETI U ZAGRLJAJ? Za 13 dana 2 svetska rekorda, a ona mu je amajlija! (FOTO)

Vitki model i Duplantis su u vezi od 2020. a on je izjavio da je pao na njen švedski šarm

Objavljeno: 21.03.2022. 15:03h

Na atletskom mitingu u Beogradu 7. marta sve oči su bile uprte u mladog Šveđanina koji je već do svoje 22 godine najavio neverovatne domete. Možda i nije čudo, kad znamo da su mu se i otac i braća bavili ovim sportom, majka bila sedmobojka i odbojkašica.

Armand Duplantis je u skoku motkom preskočio visinu od 6,19 metara i tako nadmašio sopstveni rezultat, najbolji svih vremena. To je učinio u trećoj seriji uz pomoć beogradske publike.

FOTO: Profimedia
FOTO: EPA-EFE/FREDRIK SANDBERG
FOTO: EPA/Diego Azubel
FOTO: Atletski savez Srbije
FOTO: Printscreen

Ali, sve je ovo zapravo bilo zagrevanje za još veći podvig na još većoj smotri. Duplantis je kao jedna od najvećih zvezda stigao u "Štark arenu" 20. marta.

Niko ko ga je gledao 13 dana ranije nije sumnjao da će doći do zlatne medalje, ali svi su se nadali da bi mogao još jednom da napadne svetski rekord.

Zlato je "Mondo", kako je nadimak Armandu, obezbedio već na visini 6,05 gde niko od konkurenata nije mogao da ga prati. Tjago Braz je išao do 5,95 i došao do srebra, a Kristofer Nilsen sa 5,90 uzeo bronzano odličje.

Letvica je podignuta na 6,20, a Duplantis krenuo da ispiše novu stranicu istorije. Srušio je letvicu prvi put. Pa i drugi. Krenuo je u poslednji pokušaj i uspeo za opšte oduševljenje na tribinama.

- Za samo dve nedelje postavio sam dva nova svetska rekorda na ovom mestu. Ovaj grad je poseban za mene, hvala vam ljudi - rekao je Duplantis Beograđanima, a slavio je igrajući srpsko kolo, noseći srspku trobojku, ali i uz gutljaje rakije.

Pre svega toga, jedan od najvećih modernih sportskih superstarova je poleteo u zagrljaj svoje devojke, Dezire Inglander.

Vitki model i Duplantis su u vezi od 2020. a on je izjavio da je pao na njen švedski šarm. Opisao je kao "veoma lepu i kul osobu".

Upoznali su se tokom Večeri dugodnevnice ("Midsummer Eve"), izuzetno popularnog praznika u Švedskoj koji ima korene u predhrišćanskom vremenu.

- Istina je da sam pronašao ljubav. Prvi put smo se sreli tad i bili zajedno do kraja leta, a sada je verovatno postalo ozbiljnije - rekao je Armand februara 2021.

- Naravno da me to čini drugačijom osobu, ali ne znam da li to utiče na mene kao na skakača motkom. Možda ću biti bolji, videćemo. Takav život treba da bude, upoznajete nove ljude i doživljavate nove stvari - zaključio je.

I izgleda da ga zaista čini još boljim. Sada već drži svetski rekord i na otvorenom (6.15 - oborio dugo nenadmašnih 6,14 Sergeja Bubke septembra 2020), osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2018, srebro na Svetskom prvenstvu 2019, Diajmantsku ligu 2020, EP u dvorani 2021...

A koje su granice ovog momka, teško je reći. To bolje govori kakav je velikan već sada nego svi rekordi i medalje.

(Espreso/N.Đ.)