Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

SAMO ZDRAVO

BAKIN RECEPT ZA DOMAĆI HLEB KOJI NE GOJI: Priprema je VIŠE NEGO JEDNOSTAVNA, krenuće vam VODA NA USTA

Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min

Objavljeno: 15.03.2022. 21:14h

Kuća postaje doma kada ovako miriše...

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

300 ml vode

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

250 gr brašna

100 gr integralnog pšeničnog brašna

dodati još 80 gr brašna pri obradi testa

50 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

čašica susama (čašica plastična 50 gr)

1 čašica semena suncokreta

1/2 čašice crnog susama

1 čašica lanenog semena

1/2 čašice ml lanenog semena

soli

Priprema:

Kvasac potopiti u deo mlake vode oko 50 ml dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni.

Sipati u činiju ostatak vode dodati kvasac, maslinovo ulje brašno i sve nabrojan seme. i na kraju so pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min.

Obraditi rukama naraslo testo u lopti pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min zaseći na pola poprskati ga pumpicom, vodom posuti semenkama i malo pobrašnjiviti.

Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min...

(Espreso / Srbija Danas)