"BILI SU NORMALNI, RASLI SMO SVI ZAJEDNO": Oglasila se sestra Srećka koji je osumnjičen za ubistvo u zatvoru
Ubijeni Stanimir Brajković, Foto: Društvene mreže

DRAMATIČNO

"BILI SU NORMALNI, RASLI SMO SVI ZAJEDNO": Oglasila se sestra Srećka koji je osumnjičen za ubistvo u zatvoru

Prema njenim rečima, Dalibor i Saša su često dolazili kod Srećka kući i njoj je delovalo da su "pristojni momci"

Objavljeno:

"Ne mogu da verujem. U šoku sam. Njih trojica su drugari, bili su normalni. Rasli smo svi zajedno. Saša i Dalibor su čak i oženjeni, imaju i decu"

Ovim rečima započinje svoju priču M.S., rođena sestra Srećka Stefanovića (20), koji je zajedno sa Sašom Stankovićem (21) i Daliborom Petrovićem (21) osumnjičen da je u februaru brutalno zlostavljao i mučio Stanimira B. (74) u ćeliji zatvora u Padinskoj skeli.

Stanimir Brajković
Stanimir Brajkovićfoto: Printscreen/Facebook

Sagovornica, kako tvrdi, nije ni znala da joj je brat osumnjičen za ubistvo već je, kako nam je rekla, imala informacije da Srećko treba u zatvor. Navodi i da nije znala zbog čega.

- Upravo čitam da je čovek silovan, strašno. Koliko znam, moj brat je bio je dobar dečko i nikada nije bio nasilan. Ovo je strašno - kaže ona.

Prema njenim rečima, Dalibor i Saša su često dolazili kod Srećka kući i njoj je delovalo da su "pristojni momci".

- Srećko je moj rođeni brat, on to nikada ne bi uradio. Stvarno sam u šoku, bio je dobar dečko. Njih trojica su se družili. Oni su dolazili kod nas kući. Ovo je strašno - kaže ona.

Padinska Skela
foto: Društvene mreže

Ubice svaljuju sve na jednu osobu

Saša Stanković i Dalibor Petrović, koji su osumnjičeni da su u zatvoru zajedno sa Srećkom Stefanovićem mučili i silovali do smrti deku Stanimira Brajkovića na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izneli su svoje odbrane i pokušali da krivicu svale na jednog od njih.

Padinska Skela
foto: Društvene mreže

Kako smo pisali, Saša Stanković je negirao navode naredbe i tereti Srećka da je on maltretirao dedu pošto nije imao više para da mu kupuje cigarete i hranu u kantini.

- Navodno je Srećko terao njega da bije i maltretira dedu iako on to nije hteo. Srećko je, kako tvrdi, tukao i njega, preteći mu da mora da bije dedu inače će mu pobiti celu porodicu. Tvrdi da je primao terapiju - bensedin i da je često spavao, pa da se ne seća svega baš najbolje - rekao je izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ubice robijale zbog prekršaja

Podsetimo, dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.

Tako je Srećko zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana.

Treći osumnjičeni Saša S. nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana, umesto da plati kaznu.

Upravo u tih 10 dana zatvora, on je učestvovao u brutalnom zlostavljanju Stanimira B. (74), čoveka koji je iza rešetaka završio jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana za doček Nove godine, odnosno 31. decembra 2020.

Osumnjičeni Srećko (20), Saša (21) i Dalibor (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesrećnog čoveka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Bonus video: Ubistvo u Novom Sadu

00:12

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.