"DA TAKO MUČE ČOVEKA, TO JE VAN PAMETI": Užasnuti prijatelji SILOVATELJA iz Padinja se OGLASILI, objasnili su...
Osumnjičeni za silovanje i ubistvo u Padinjaku, Foto: Društvene mreže

padinska skela

"DA TAKO MUČE ČOVEKA, TO JE VAN PAMETI": Užasnuti prijatelji SILOVATELJA iz Padinja se OGLASILI, objasnili su...

Prijatelji osumnjičenih silovatelja iz Padinjaka iskazali su svoju zgroženost

Objavljeno:

Jezivo ubistvo S.B. (74) u zatvoru Padinska Skela šokiralo je javnost, osumnjičena su trojica osuđenika iz Lazarevca, a komšije brutalno ubijenog penzionera su govorile o njemu i njegovom životu. Naveli su da sinovi nisu znali da im je otac u zatvoru, a stanovnici Lazarevca i dalje ne mogu da veruju šta su uradili njihovi mlađi sugrađani.

"Poznajem svu trojicu, ali sam se družio najviše sa Srećkom. Kad sam čuo šta su uradili zaprepastio sam se, ali verujem 100 odsto da su to uradili. Srećko je klinac koji nije odrastao kako treba, bio je bez oca i majke, ali ovo nema opravdanja, da tako muče čoveka, to je stvarno za robiju. Uglavnom su se bavili sakupljanjem sekundarnih sirovina. Oženjeni su, imaju decu. Znali su da ukradu, da divljaju u saobraćaju, ali ovo...Ovo je van svake pameti, prenerazili smo se", kaže stanovnik Lazarevca.

On dodaje da je Srećka S. napustila žena. To se dogodilo kada je on prvi put završio u zatvoru.

Stanimir Brajković
Stanimir Brajkovićfoto: Printscreen/Facebook

"Kada je prvi put završio u zatvoru, ona je otišla, ostavila ga, a posle ovoga nema šanse da mu se vrati", dodaje stanovnik Lazarevca.

Drugi stanovnik Lazarevca je naveo da je Srećko S. nije imao majku i oca. Kaže da je bio dobar dečko, ali da se u poslednje vreme promenio.

"Stvarno je jedno vreme bio dobar, sve dok se nije uhvatio lošeg društva. U poslednje vreme je postajao sve gori i gori. Združio se s tim Daliborom i Sašom, a za njih kažu da su jako problematični i ko zna čime se sve bave", kazao je Srećkov prijatelj iz detinjstva.

Kako je S.B. završio u zatvoru?

Sve je počelo 31. decembra 2020. godine kada je S.B. oko 13 časova bacio petardu sa terase svog stana. Ona je pala pored ljudi koji su šetali bebu i preplašili ih.

Oni su to prijavili policiji nakon čega je S.B. dobio da plati kaznu od 30.000 dinara. Prvobitno se branio da je njegov unuk odgovoran, ali je ubrzo sve priznao zbog čega je dobio prekršaj iz oblasti javnog reda i mira.

Prvo je kažnjen sa 10.000 dinara, pa se Ministarstvo unutrašnjih poslova žalilo na presudu i na novom suđenju je S.B. dobio povećanu kaznu od 30.000 dinara. Završio je u zatvoru u Padinskoj Skeli gde je ubijen 4. februara.

Obdukcijom je ustanovljeno da je preminuo od posledica unutrašnjih povreda i krvarenja. S.B. su, kako se sumnja, danima tukla trojica drugih zatvorenika - S.S. (20), S.S. (21) i D.P. (21).

Protiv sedam službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pokrenut je disciplinski postupak. Upravnik zatvora je premešten na niže radno mesto i sada je zamenik upravnika.

Bonus video:

03:06

UPRAVNIK NIJE SMENJEN, IMA ISTU PLATU, ALI MANJE ODGOVORNOSTI Bivši čuvar KP Padinska Skela: Evo protiv koga se vodi postupak!

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.