BIVŠI ZAVISNICI SE NISU MOGLI OBUZDATI, BILI SU PRED SAMRTI: A onda se desio POTPUNI PREOKRET (VIDEO)
Par, Foto: Printscreen

iskustvo

BIVŠI ZAVISNICI SE NISU MOGLI OBUZDATI, BILI SU PRED SAMRTI: A onda se desio POTPUNI PREOKRET (VIDEO)

Po dolasku u centar za rehabilitaciju dobili su tablete metadona da lakše prebrode krizu

Objavljeno: 14:41h

Živeli su na ulici, krali po prodavnicama, upadali u probleme sa policijom. Sve su to radili zbog heroina, a onda su jednog dana shvatili da tako više ne mogu.

Holi Ficvater (33) više je od deset godina provela na ulici. Na početku 20-ih ušla je u loše društvo i počela da eksperimentiše sa drogama. Nije joj dugo trebalo da se navuče na heroin. Stalno je jurila novi fiks.

Istim životom živeo je i njen današnji dečko Džejk (30). Par se upoznao na ulicama škotskog grada Perta početkom 2019. godine i ljubav je brzo planula. Imali su isti zajednički interes: da nabave što više droge.

- U tih deset godina izgubila sam starateljstvo nad detetom, zbog krađa sam neko vreme provela u zatvoru, a iako sam stvarno pokušavala nekoliko puta, nikako se nisam uspela da napustim heroin. Čim bi počeli prvi simptomi "skidanja" bi uhvatila me panika i samo bih nastavila da konzumiram - rekla je Holi.

Sve se promenilo na Božić 2020. godine, ujedno i rođendan ove dame, piše 'Mirror".

- Živeli smo u nekakvoj rupetini bez ičega, daleko od svojih porodica, posvećeni samo heroinu. Tog dana smo shvatili da ovako više ne možemo dalje. Znali smo da nešto treba da uradimo ili ćemo umreti -Rekla je Holi i nastavila:

- Nazvala sam nadležnu službu i objasnila sam im situaciju. Nakon nekoliko dana ponudili su nam da se javimo u jednu ustanovu na 28 dana. Pristali smo. Skupili smo nešto odeće što smo imali u plastične vreće i otišli smo tamo. Nismo mogli da ostanemo u tom gradu. Svi naši prijatelji su zavisnici, pre ili posle bi naišli na nekoga i prepustili se.

Po dolasku u centar za rehabilitaciju dobili su tablete metadona da lakše prebrode krizu Zatvorili su se u stančić koji su dobili i nakon nekoliko nedelja bolje su se osećali.

- Bilo je teško. Hteli smo par puta da odustanemo, ali jednom drugom smo bili velika podrška u ovom postupku. Imali smo crne misli, sramili smo se svojih dela, ali shvatili smo da ih možemo ispraviti samo ako se promenimo. Sad smo čisti više od deset meseci i volimo se više nego pre. Napokon smo otkrili prave karaktere, ono što je bilo ispod narkomanske fasade - ispričala je Holi za kraj.

Svoju priču dele na društvenim mrežama, a njihovi snimci su prikupili milione pregleda. Na slikama koje objavljuju vidi se velika transformacija kroz koju su prošli zadnjih godina.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.