BIZARAN TREND KRUŽI INTERNETOM: Devojke u NOS prskaju OPASAN SPREJ! (VIDEO)
TIKtOK, Foto: TikTok printscreen/georgiafox11

au!

BIZARAN TREND KRUŽI INTERNETOM: Devojke u NOS prskaju OPASAN SPREJ! (VIDEO)

Budući da se ovaj sprej koristi uglavnom u nozdrvama, nuspojave su još jače

Objavljeno:

Solarijumi, uprkos svojoj štetnosti i sprejevi za samopotamnjivanje koji uglavnom daju narandžastu boju i dalje opstaju na tržištu i spadaju u neophodne tretmane većini devojaka koje žele tamniji ten po svaku cenu.

Pa čak i tako, opšte je poznato da, da bi se dobio preplanuli ten u solarijumu isti mora da se poseti više puta. Sada se pojavio novi proizvod koji obećava rezultate, a način primene je više nego bizaran - u pitanju je sprej za nos za samopotamnjivanje koji obećava "taman ten iznutra".

Proizvođači kažu i da ne mora da se prska samo u nos, već u bilo koji drugi telesni otvor. Ipak, iz razumljivih razloga, aplikacija putem nozdrva je najčešća, ali u svakom slučaju je ovaj proizvod opasan.

Prema opisu proizvoda, uprskavanjem u nos, on obećava proizvodnju melanina u koži - uključujući i one sa znatno svetlijom puti.

Takođe, navode da je rezultat najvidljiviji kada se koža dodatno izloži suncu, a sprej je čini i tolerantijom na isto. Konačan rezultat je, ističu, polutrajna preplanulost koja postepeno bledi, bez potrebe za struganjem.

Na TikToku oznaka #nasalspray sadrži preko 12 miliona pregleda, a brojne korisnice pokazale su da su ovaj sprej već odlučile da isprobaju.

Pa tako jedna od njih, pokazala je kako ušpricava sprej u nos, dok u pozadini govori kako bi "radije umrla preplanula, nego ružna".

Šta treba znati o ovim sprejevima

"U Americi su nazalni sprejevi ili otopine za inhaliranje klasifikovani kao lekovi što znači da moraju proći kroz postupak priave novih lekova kako bi se mogli legalno da prodaju", rekla je biohemičarka Krupa Koestline.

Mnogi od sprejeva u sebi sadrže dihidroksi-metilkromonil palmitat, sastojak koji pomaže povećavanju proizvodnju melanina, ali Uprava za hranu i lekove (FDA) nije ga odobrila - što znači, da udisanje ovakvih sastojaka ne preporučuje niti jedan stručnjak.

"Nije dokazano kako je sigurno koristiti ove sastojke. Ne znamo ni da li su delotvorni, a ako vam kažu da morate izaći na sunce kako bi se boja pojavila, onda verovatno samo tamnite kao i inače", rekla je dermatologinja Nansi Samolitis.

Još devojaka je pokazalo kako isprobavaju sprej, snimivši i rezultat koji im je on dao, ali mnogi su zaključili kako nije moguće da se rezultati vide tako brzo.

Sudeći prema stranici Allure, neki od ovih proizvoda koštaju i do 200 dolara, i to bez da na sebi imaju mnogo informacija, iako su prilično štetni za kožu.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.