video
KONAČNO OTKRIVENO KAKO UKLONITI MIRIS BELOG LUKA SA PRSTIJU: Trik zlata VREDAN, sve što vam treba IMATE U KUHINJI
Da li i vama danima prsti mirišu na luk, a to vas nervira.
Svako ko kuva, makar i samo povremeno, zna koliko može biti neprijatno i naporno da s prstiju skine miris belog luka.
Probali ste sve, od sapuna i vode, preko tečnosti za sudove, limuna, ali miris belog luka je i dalje tu.
Ovde na scenu stupa čuvena kulinarska ikona Marta Stjuart. Ona nudi brzo i lako rešenje da se oslobodite tog tvrdoglavog mirisa belog luka.
U pitanju je tehnika koju neguju mnogi kulinarski entuzijasti, a najbolje od svega je što ne košta ama baš ništa. Martin metod uključuje jednostavan, ali efikasan pristup koji koristi moć nerđajućeg čelika da neutrališe oštru aromu.
Prvo, pod toplom tekućom vodom, pažljivo protrljajte prste preko predmeta od nerđajućeg čelika, kao što je kičma noža ili površina posude od nerđajućeg čelika.
A da to nije nešto proizvoljno svedoči to što postoji nauka iza ove metode. Tajna leži u hemijskim svojstvima nerđajućeg čelika, koji stupaju u interakciju sa jedinjenjima sumpora odgovornim za miris belog luka, efikasno ih neutrališući.
Dok vaši prsti dolaze u kontakt sa površinom od nerđajućeg čelika, molekuli odgovorni za neprijatan miris vezuju se za metal, što dovodi do njihovog uklanjanja sa vaše kože.
Ovaj proces pomaže da se eliminiše miris belog luka sa ruku, ostavljajući ih čistim i svežim. Metoda Marte Stjuart nije samo jednostavna i pristupačna već i veoma efikasna.
Kulinarski entuzijasti širom sveta zaklinju se u ovu tehniku, oslanjajući se na nju da se sa lakoćom izbore sa mirisom belog luka nakon svake avanture kuvanja.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ 24 sedam/ Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!