STRUČNJACI OTKRILI KOJI JE NAJLAKŠI NAČIN DA OČISTITE RADIJATOR PUN PRAŠINE: Evo zašto je to neophodno (VIDEO)
Neophodno je očistiti unutrašnjost radijatora, Foto: printscreen/ tik tok/ cleanwithabbi

morate znati

STRUČNJACI OTKRILI KOJI JE NAJLAKŠI NAČIN DA OČISTITE RADIJATOR PUN PRAŠINE: Evo zašto je to neophodno (VIDEO)

Preporuka stručnjaka je da se unutrašnjost radijatora čisti minimum dva puta godišnje

Objavljeno:

Neophodno je radijatore čistiti redovno. U njegovim međuprostorijama se nakuplja prašina koja kasnije zagađuje vazduh. Prilikom ispuštanja toplog vazduha iz radijatora izlazi i sva prašina koja se sakupila. Ovo može biti štetno po nas i naše zdravlje. Pored toda delovi koji su prekriveni prašinom ne kreju istim intezitetom.

Na tik toku je osvanuo jedan jednostavan način čišćenja unutrašnjosti radijatora, koji možete isprobati. Vrlo je lako, gledajte..

@cleanwithabbi Omg so happy to finally get the radiator cover off look how dirty it was😭 #fyp #raditorclean #cleaningtiktok #cleaninghacks #cleanwithabbi ♬ original sound - switchdisco

Vaš račun za struju može znatno da skoči zbog ovoga. Stručnjaci potvrđuju da veliko sloj prašine smanjuje toplinsku snagu za čak 25-30 odsto.

Kada je radijator prljav prašina se diže zajedno sa toplim vazduhom. Vazduh može biti toliko zagušljiv da vam ni provetravanje neće pomoći. Ovo je izuzetno nepovoljno po ljude koji su skloni alergijama. Takođe, ovo je pogodno za razvijanje virusa, prehlade i gripa.

Spoljašnji deo možete čistiti jednom nedeljno. Međutim, ako planirate temeljno da ga očistite za to će vam biti potrebno malo više vremena. Najbolje da to uradite 2 puta godišnje. Jednom pred grejnu sezonu i drugi put nakon nje.

BONUS VIDEO:

04:25

PUTIN ĆE SAMO KUKATI! Analitičari o intervjuu Takera Karlsona: Bio bi šmeker da ga je pitao za BOMBARDOVANJE DECE U MARIJUPOLJU

(Espreso I.O)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.