KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO ŠOK: Ono što je našla unutra, preokrenulo joj je ceo život naglavačke
Žena gleda torbicu, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

KAKVA PRIČA!

KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO ŠOK: Ono što je našla unutra, preokrenulo joj je ceo život naglavačke

Guglala je, ali uzalud. Zatim se za pomoć obratila članovima Facebook grupe

Objavljeno:

Čendler Lesesne Vest (29) iz SAD je pre više od godinu dana preko interneta kupio vintidž odeću i modne dodatke u vrednosti od 75 dolara (oko 70 evra).

Među tim stvarima bila je i mala platnena torbica, čija je cena bila 1 dolar (110 dinara). Čendler ju je gledala neko vreme, sklonila je i zaboravila na nju. Krajem prošle godine ponovo se našla u njenim rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Zatim se za pomoć obratila članovima Facebook grupe posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima je bio i neko ko ju je prepoznao i nagovestio da vredi malo bogatstvo. - Mislio sam da će vredeti malo više od dolara koji sam platio za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartijer komadu, francuskoj svilenoj "art deco" večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da ga odnesem u zlataru na proveru – priseća se ona.

Kaže da nije mogla da pronađe nijednu etiketu u torbici, ali je kasnije saznala da Kartije stavlja etiketu na kopču. Poslušala je savet i odnela torbicu zlataru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata i preporučio sledeći korak: „Kontaktirajte aukcijsku kuću“. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su procenili vrednost do 4.000 dolara. Počeli su aukciju sa 2.000 dolara, a ponude koje su stizale, sve veće i veće, iznenadile su sve. - Na kraju sam je prodala za 9.450 dolara (oko 9.500 evra) - rekla je ona, prenosi Insajder.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.