ŽENA SVOJU ĆERKU LEČILA SOKOM OD OVOG POVRĆA: Kad su čuli, lekari odmah zagrmeli - nikad ovo ne radite, opasno je
Foto: Profimedia

STRAŠNO!

ŽENA SVOJU ĆERKU LEČILA SOKOM OD OVOG POVRĆA: Kad su čuli, lekari odmah zagrmeli - nikad ovo ne radite, opasno je

Kako se može videti u snimku, žena navodi da je pomoću saveta sa TikToka izlečila grlo svoje kćerke

Objavljeno:

Vrlo opasan trend lečenja grla uz pomoć soka od krompira kruži društvenom mrežom TikTok. Iako se u videu koji kruži tvrdi da leči upaljeno grlo i simptome prehlade za vrlo kratko vreme, stručnjaci imaju drugačije mišljenje.

Naime, lekari upozoravaju da je u pitanju nestručan trik koji može da vam nanese više štete nego koristi.

Kako se može videti u snimku, žena navodi da je pomoću saveta sa TikToka izlečila grlo svoje kćerke, prenosi Dejli mejl.

Blogerka i autorka Allie Casazza tvrdila je svojim 12.200 pratilaca na TikTok-u da je homeopatski izlečila 'super loš Strep' svoje 14-godišnje ćerke. Video je dostigao stotine hiljada pregleda pre nego što je izbrisan.

Kako je rekla, to je uspela uz pomoć soka od krompira, a sve je nestalo za svega dva sata. Međutim, brzo su se oglasili stručnjaci i doktori i uzvratili novim snimcima i savetima.

Jedan od njih je i dr Iddi Mughal, poznat kao Dr Idz na TikToku, koji je upozorio ljude da ne koriste ovaj lek. On je rekao da je to „jedan od najopasnijih video snimaka“ koje je ikada video.

U snimku je upozorio:

"Ne lečite vaše dete sokom od krompira ukoliko ima jake simptome. Ako se i čini da sok od krompira olakšava upalu grla, ublažavanje simptoma ne znači da je bakterijska infekcija izlečena", naveo je dr IDZ i upozorio ljude da izbegavaju savete od nestručnih ljudi.

Inače, streptokokno grlo je izazvano bakterijom streptokoke i može da bude vrlo zarazno.

Često se širi blisikim kontaktom i ima simptome slične gripu – bol u grlu, bolovi u telu, povišena temperatura, povećani limfni čvorovi.

Neuzimanje antibiotika omogućava bakterijama da se šire na druge delove tela i može izazvati niz komplikacija uključujući akutnu reumatsku groznicu i šarlah.

Pazite kome dajete svoje poverenje i uvek, ali uvek se obratite svom izabranom lekaru, savetuju stručnjaci.

02:21

UZNEMIRUJUĆI TREND! ŽENE NAKON POROĐAJA JEDU SVOJU POSTELJICU ZBOG OVOGA! Stručnjaci u šoku: Zarad lepote su sve spremne da urade

(Espreso/daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.