DEVOJKA DOBILA RAK KRVI, PA OTKRILA PRVI ZNAK UPOZORENJA: Reakcija lekara ŠOKIRALA sve (VIDEO)
Devojka i dečko na slici, Foto: TikTok courtneywilson7x

SAČUVAJ BOŽE

DEVOJKA DOBILA RAK KRVI, PA OTKRILA PRVI ZNAK UPOZORENJA: Reakcija lekara ŠOKIRALA sve (VIDEO)

– Laknulo mi je. Udala sam se za čoveka svojih snova, ali nismo očekivali ono što je usledilo, ispričala je

Objavljeno:

Kortni Vilson-Kalder iz Britanije početkom ove godine primetila je izbočinu na vratu, ali kada je o tome obavestila lekara, rečeno joj je da su to samo „otečeni limfni čvorovi“.

Kako je kvrga rasla i postajala sve bolnija, Kortni je poslušala svoj instinkt i obratila se specijalisti, koji joj je rekao da bi to mogao biti rak.

Kortni je odlučila da se pre bilo kakvog tretmana uda za njenog partnera pa je za pet nedelja organizovala venčanje. Lekari su je obavestili da kvrga na njenom vratu nije kancerogena i ona se opustila.

– Laknulo mi je. Udala sam se za čoveka svojih snova, ali nismo očekivali ono što je usledilo, ispričala je.

Nažalost, Kortni je otkrila još jednu kvržicu na vratu i nakon biopsije, dan pre njenog 28. rođendana, dijagnostifikovan joj je Hočkinov limfom, jedna vrsta raka krvi. Ta bolest, koja čini manje od jedan posto svih novih slučajeva raka, razvija se u mreži krvnih žila i žlezda koje su raširene po celom telu.

– Simptome limfoma može biti teško dijagnostifikovati i prepoznati. Uskoro ću započeti s lečenjem. Pozitivna sam i spremna da dam sve od sebe, ali želim podstaći druge da provere svoje kvržice i veruju svom osećaju, dodala je.

Tačan uzrok Hočkinovog limfoma nije poznat. Može se razviti u bilo kom uzrastu, ali uglavnom pogađa osobe u uzrastu od 20 do 40 godina kao i starije od 75 godina.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.