DEČAK POJEO JELO SA ROŠTILJA PA ZADOBIO NESNOSNE BOLOVE U UHU: Lekari nakon pregleda otkrili JEZIVU STVAR (VIDEO)
Dr Megan Martin, Foto: Printscreen TikTok/beachgem10

užas

DEČAK POJEO JELO SA ROŠTILJA PA ZADOBIO NESNOSNE BOLOVE U UHU: Lekari nakon pregleda otkrili JEZIVU STVAR (VIDEO)

Dečak je bio podvrgnut višestrukim pregledima, ali se činilo da je sve u reduDE

Objavljeno:

Dr Megan Martin, pedijatar hitne pomoći, uputila je upozorenje roditeljima zbog neobičnog slučaja koji je zadesio četvorogodišnjeg dečaka. Ona je na "TikToku" podelia sa pratiocima detalje "jednog od najzanimljivijih slučajeva" koje je imala.

Doktorka je iznela činjenice o slučaju u kojem je dečak patio od strašnih bolova u uhu. Nada se da bi to nekome moglo spasiti život.

- On je jeo hamburger spremljen na roštilju kada se iznenada uhvatio za uvo i počeo da plače, žaleći se na bol u uhu - rekla je dr Martin.

Porodica je dečaka dovela u hitnu pomoć i podvrgnut je potpuno normalnom pregledu uha. Njegovoj porodici je rečeno da mu daju lek protiv bolova i da nekoliko dana kasnije odu kod specijaliste za uho, grlo, nos (ORL).

Ali nakon potpunog pregleda kod ORL, ništa nije pronađeno.

Dečak je nastavio da uzima lekove, a porodica je takođe pokušala da mu pomogne i stavljanjem kapi u uho kako bi se bol ublažio, ali ništa nije pomoglo.

Dva dana kasnije ponovo su se javili lekaru kako bi otišao na snimanje, međutim, rezultati su ponovo pokazali da je sve izgledalo normalno. Ali dečakov bol nije jenjavao.

Nekoliko dana kasnije, dečak i njegova porodica su se vratili u bolnicu gde je, ovoga puta, dr Martin bila dežurni pedijatar.

- Imao je temperaturu i nije želeo da jede i pije, a mi nismo imali pojma šta se dešava sa njim. Pregled uha mu je bio potpuno normalan, ali i dalje se žalio na bol u uhu.

Otkrili su da ima "malo otoka" na desnoj strani grla oko područja krajnika, a takođe je bilo "malo osetljivosti" na desnoj strani vrata.

- Dakle, dali smo sve od sebe. Uradili smo skeniranje vrata koji je uključivao i uši. Napravili smo gomilu laboratorijskih nalaza, dali mu tečnosti, uradili sve testove koje smo mogli da smislimo - navodi doktorka.

Odgovor su dobili nakon skeniranja. Dečak je imao metalnu žicu od dva centimetara "uvučenu u peritonzilarno tkivo sa desne strane", što je izazvalo razvoj peritonzilarnog apscesa oko nje.

@beachgem10 One of my most interesting cases has a lesson that could save your life! #case #medicine #interesting #summer #ent ♬ original sound - Beachgem10

- Jeo je hamburger kada se ovo dogodilo. Metalne žice na četkici za roštilj su se zaglavile u hamburgeru. A kada je pojeo hamburger, on se zaglavio u mekim tkivima. Osećao je bol u uhu verovatno zbog eustahijeve tube, cevi koja odvodi uvo do zadnjeg dela grla je u tom delu - govori doktorka u video-snimku.

Dečak je poslat u operacionu salu, gde su hirurzi uspeli da uklone metalnu žicu i dreniraju apsces. Počeo je da uzima antibiotike i njegov bol je potpuno nestao.

- Ne koristite četke za roštilj sa metalnim žicama. Ne postoji samo rizik da se može zaglaviti u mekim tkivima u vašem grlu. One takođe mogu izazvati opstrukcije creva i perforacije u abdomenu ako se slučajno progutaju - zaključuje doktorka.

(Espreso/Telegraf/Jelidaveta Vujinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.